Pravilnik o zasebnosti

Kje sem? 🗺️

Na Zemlji, bolj natančno: https://legitimnost.com.

Komentarji (če so omogočeni) 🗯️

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, se zbirajo podatki, prikazani v obrazcu za komentarje, naslov IP obiskovalca in niz uporabniškega sredstva brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene vsebine.

Storitvi Gravatar je morda posredovan anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-naslova (imenovan tudi »hash«) za preverjanje njegove uporabnosti. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Medijske vsebine 📷

Če naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vključenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo kakršne koli podatke o lokaciji iz slik spletnega mesta.

Piškotki 🍪

Če na spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite za shranjevanje svojega imena, e-naslova in spletnega mesta v piškotke. To je izključno za zagotavljanje boljše izkušnje, da vam ni treba znova izpolnjevati svojih podatkov ob ponovnem komentiranju. Piškotki se zadržijo eno leto.

Če obiščete prijavno spletno mesto, se ustvarijo začasni piškotki za ugotavljanje, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ti piškotki ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže z zapiranjem brskalnika.

Ob prijavi se nastavi več piškotkov za shranjevanje vaših podatkov o prijavi in za izbiro zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, se v vaš brskalnik shranijo dodatni piškotki. Ti piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in preprosto navajajo ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Potečejo v enem dnevu.

Vdelana vsebina drugih spletnih mest 🎞️

Članki na tem spletnem mestu lahko vsebujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, fotografije, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest deluje popolnoma enako, kot če bi obiskovalec obiskal izvirno spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko morda zbirajo vaše podatke, uporabljajo piškotke, vgrajujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaši interakciji z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni v to spletno mesto.

Analitika 📚

Kako dolgo se obdržijo vaši podatki in s kom se delijo?

Če komentirate, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderacijo.

Za uporabnike (če obstajajo), ki se registrirajo na tem spletnem mestu, se prav tako shranjujejo navedeni osebni podatki o uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (sprememba uporabniškega imena ni mogoča). Skrbnik spletnega mesta lahko te podatke vidi in ureja.

Pravice in osebni podatki ✊

Če imate račun na tem spletnem mestu ali pa ste komentirali, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko shranjenih osebnih podatkov, vključno s posredovanimi podatki. Prav tako lahko zahtevate izbris vseh svojih osebnih podatkov. To ne vključuje nobenih podatkov, ki jih je treba hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.