Vloga za temeljni dohodek (do 31. oktobra!)

Včeraj so na Facebookovi strani stranke SDS zaokrožili pozivi za vložitev temeljnega dohodka v primeru (delnega ali celotnega) izpada dohodka v okviru petega protikoronskega paketa. Obrazec NF-COVID19 najdete na edavki. Do prvega nadomestila v višini 700, 940 ali 1100 evrov ste lahko opravičeni že konec oktobra (prvo izplačilo pa naj bi bilo 10. novembra). Pohitite, saj vam vzame manj kot deset minut!

eDavki, obrazec NF-COVID19

Najbolj toplo pozdravljam podporo kulturnikom, ki so v tem času doživeli največjo izgubo, vendar pa bi pričakoval, da bo znesek enak samozaposlenim, družbenikom ali kmetom. Filmska, glasbena, gledališka in tudi druga produkcija se je v teh negotovih časih popolnoma ustavila. Kakor koli; za potezo kudoz vladi.

Sladkorčki SDS

Treba se je sicer zavedati, da finančni bombončki niso brezplačni, saj bodo bremenili trenutne in naslednje generacije. Čeprav toplo pozdravljam vsako podporo vlade, pa se je težko otresti občutka, da stranka SDS nadaljuje igro generiranja političnih točk, saj ji podpora, javno mnenje in zaupanje vztrajno padajo. Konec koncev je to upravljanje z davkoplačevalskim denarjem, so why bother?

Vir: Facebook SDS / Sponzorirani oglas

Z govorom o vladi danes pomislimo izključno na SDS. Ampak ta vlada ni SDS – je tudi NSi, DeSUS in SMC. Največja vladna stranka deluje kot črna luknja, ki je že popolnoma posrkala slednji stranki, NSi pa se kot mini črna luknja počasi združuje v supermasivno črno luknjo in izgublja svoj lastni jaz.

Za trenutek pozabimo metafore; (z)moti me dejstvo, da SDS deluje kot absolutna vladajoča vladna stranka, ki na vsakem koraku ustvarja priožnosti za [drago] reklamo, nabiranje političnih točk in neusmiljeno žene propagandni stroj, tudi ko gre za upravljanje z davkoplačevalskim denarjem. Sredstev ne izbira: od sej, jumbo plakatov do sponzoriranih objav na socialnih omrežjih.

Mogoče pa strankama DeSUS in SMC resnično ni več mar, saj sta dokončno sprejeli svoj lastni propad – prostora za prestope umirajočih strank in političnih trupel je vedno dovolj. Karte se premešajo, pojavijo se »novi stari« obrazi in igra se nadaljuje.

J. K.